A TŰZVÉDELEM ÉGETŐEN FONTOS KÉRDÉS

Tűzvédelem - Tűzvédelem.info

3

Kombinált hatású tűzvédelemKombinált hatású tűzvédelem

Kiváló és klasszikus lángmentesítő anyag. Oda és ott használd, ahová való: pl tetőszerkezetek hagyományos tűzvédelmére.

Pyronatur

Égéskésleltető hatású favédőszer.
Az MSZ – EN: 13501-1:  2007+ A1: 2010 szerinti vizsgálatokkal.
NMÉ-28230934 001
Besorolása: EUROCLASS B-s2,d0
Alkalmazási terület és hatékonyság és a fa légzése: Csak azoknál a deszkáknál és anyagoknál alkalmazzuk, amelyek a nedvesség ( pl. eső ) közvetlen hatásától védettek és amelyeknél a víz
(időjárás befolyása, kondenzáció ) okozta kilúgozódás veszélye nem áll fenn ( zárt helyiségek, fedett építkezések, stb. ).
Védőhatás: Nehezen éghető, (nehezen gyulladó) építőanyag-osztály B1. Hatása: Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt fafelület telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő és / vagy láng hatására a lángot fojtó NH3 szabadul fel, így a fa csak izzik, illetve szenesedik, de lánggal nem ég.Színárnyalatok: A fa természetes rajzolatát nem változtatja meg.
Felhasználási eljárás: Megfelelő védelem biztosítható egyéb ( mártás, szórás 2-4-szeri kezelés,áztatás) módszerekkel is. A kezelések között szikkadási időt kell biztosítani. Alkalmazási eljárások: bemártás, áztatás, mázolás, permetezés, merítés, fürösztés, telítés. A szerkezeti elemek, ún. kiterített fa felületére vonatkoztatva. Ez gyakorlatban többszöri bemártást, mázolást, illetve szórást ( permetezést jelent ). Az egyes rétegek között a fa fajtájától, jellegétől függően ún. szikkadási időt kell kivárni, 4-8 órát, majd ezt követően lehet a kezelést folytatni.
Szag: A kezelt fa, száradás után szagtalan.
 Beviendő mennyiség: Alkalmazási mennyiség:    Tűzvédelemnél: 600 g/m2
1116 kg/m3 sűrűséget figyelembe véve: 0.54 liter/m2 (1 liter = 1.85 m2) Kiadósság: - Tűzvédelem esetén 1 liter anyag 1,85 m2  fára elegendő (100 m2  = 54 liter ).
Felhasználási feltételek: A kezelt felületnek portól, szennyeződésektől mentesnek kell lennie, semmiféle előkezelése ( kence, lakk, pác, festék, stb. ) nem lehet. A készre szabott anyagot célszerű kezelni, amennyiben így nem lehetséges, s a favédelem után még vágási felületek keletkeznek, azokat szükséges utánkezelni. A faanyag nedvességtartalma a rosttelítettség alatt kell hogy legyen.
Összeférés más oldatokkal: Egyedi esetben alkalmazástechnikai tanácsot kell kérni.
Veszélyességi rendelet: A Pyronatur munkaoldatok a veszélyességi rendelet szerint nem megjelölés kötelesek. Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.
Magyarországi forgalmazó: Tűzvédő.hu Kft 2225. Üllő. Pesti  u 198
Magyarországi engedélyek/bejelentések:
FAKI 2.1/387/f  KBSzF-1485-2/2012
Az MSZ – EN: 13501-1:  2007+ A1: 2010 szerinti vizsgálatokkal.
NMÉ-28230934 001 (Nemzeti Műszaki Értékelés)
            
Besorolás:B-s2,d0
Figyelem, fontos! Látszó helyeken lehetséges a Pyronaturt egy oldószeres lazúrral kezelni, teljes száradás után.
Minden só alapú védőszer hajlamos a sókicsapódásra, mely kizárólag esztétikai okból kerülendő.


WEB: https://www.tuzvedo.eu/     

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu

FEL