A TŰZVÉDELEM ÉGETŐEN FONTOS KÉRDÉS

Tűzvédelem - Tűzvédelem.info

3

Lambéria és falburkolat kiváló tűzvédelmeFaburkolatok tűzvédelme

Tűzvédelmi besorolás:B-s1,d0 Tetőhéjazati besorolás: Broof(T1)

Elméletileg minden  tűzvédő bevonat  alkalmas lambériára és falburkolatra, de esztétikai és egyéb okok miatt az alábbiak közül  szerencsésebb megoldani a  feladatot:


Uniepal Aqua  K1. beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Járófelületi minősítése:
B fl-s1. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa
alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének  tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben
beltéren. A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták,
lépcsők és bútorok festésére.


Hensotherm színtelen: 
Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2+ kötelező védőlakkból  100 g/m2 a szintelenre. Színtelen tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.Hensotherm fehér: 
Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2. Fehér  tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


VIS 120 Szintelen
, matt 2 komponensű oldószeres tűzvédő festék.
Besorolás: B-s1,d0. Felhordása: 450 g/m2 + 160 g/m2 védőlakk. Kopásálló, beltéri. Úgy kell elképzelni, mint régen a parketta  lakkot a felületen csak tűzvédő változatban. Gyönyörű, matt felületet ad. Uszodák, sportcsarnokok faszerkezetinek nélkülözhetetlen  tűzvédő anyaga. Bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termék, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.
A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.


Uniepal FR:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat. 1 literes kiszerelésben is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.. Besorolása:B-s1,d0. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.


Uniepal Kolor:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Lazúros: fenyő, gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő
bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon
 rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének
tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag  olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Megjegyzés: figyelni kell a kiválasztott anyag színét, jellegét, valamint azt, hogy dekoratív, vagy fizikai igénybevételt is tudó legyen a fa tűzvédő bevonata?

WEB: https://www.tuzvedo.eu/      

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu

FEL