A TŰZVÉDELEM ÉGETŐEN FONTOS KÉRDÉS

Tűzvédelem - Tűzvédelem.info

3

Tömegtartózkodási helyekenKiállításokon, rendezvényeken

Tömegtartózkodási helyeken Euroclass: B-s1,d0, járófelületre: Cfl-s1

Kiállításokon és rendezvényeken, valamint tömegtartózkodási helyeken gyakorlatilag az alábbi fára alkalmas tűzvédő anyagokat  lehet alkalmazni.

Dönteni lehet a szín, az ár  és a besorolások alapján. Ezeket kiemeltük.Pyronatur.  Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 517 ml/m2 (1 liter = 1,93 m2-re). Folyékony, felhasználásra kész favédő sóoldat, amely a fát nehezen gyulladóvá (B-s2,d0) teszi és egyidejűleg megelőző védelmet nyújt a farontó gombák és rovarok ellen. Kezeletlen, természetes fára (deszka, gerenda, léc,lambéria, padló, stb), kizárólag a műszaki leírásban foglaltak szerint. Víz szerű és víz színű oldat. Permetezéssel és mártással is felhordható.Színtelen.
10 és 20 literes kiszerelésben, sávos árakkal. Jellegénél fogva ipari  célra, vagy építőipari fára (deszka, gerenda, lécek, fűrészárú stb) olcsó és nélkülözhetetlen anyaga.


Uniepal Aqua  K1. beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Járófelületi minősítése:
B fl-s1. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon
rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa  alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekbenbeltéren. A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták, lépcsők és bútorok festésére.


Hensotherm színtelen:  Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2+ kötelező védőlakkból  100 g/m2 a szintelenre. Színtelen tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


Hensotherm fehér
:  Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2. Fehér  tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


Char 21 új, fehér
színű tűzvédő festék. Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 250 g/m2. Nem kopásálló.  Egyetlen tűzvédő festék melynek a kiadóssága: 1 kg= 4 m2.
Az egyik legolcsóbb tűzvédő festék, az 1 m2 fafelületet számolva!! Vizes alapú, habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé.

VIS 120 Szintelen, matt 2 komponensű oldószeres tűzvédő festék.
Besorolás: B-s1,d0. Felhordása: 450 g/m2 . Kopásálló, beltéri. Úgy kell elképzelni, mint régen a parketta  lakkot a felületen csak tűzvédő változatban. Gyönyörű, matt felületet ad. Uszodák, sportcsarnokok faszerkezetinek nélkülözhetetlen  tűzvédő anyaga. Bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termék, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.
A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.Uniepal FR:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat. 1 literes kiszerelésben is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.. Besorolása: B-s1,d0. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.Uniepal Kolor:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Lazúros: fenyő, színtelen fenyő gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0. Fazsindely és deszka tetőszerkezeti (fedélhéjazat) besorolása: B roof (T1). Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag  olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.


WEB: https://www.tuzvedo.eu/      

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu

FEL