A TŰZVÉDELEM ÉGETŐEN FONTOS KÉRDÉS

Tűzvédelem - Tűzvédelem.info

Magyarországon vásárolt anyag az EU területén igazolható tűzvédelemmelFa tűzvédelme.

Külföldre szállítandó de Magyarországon kezelt, vagy külföldön felhordandó fa anyagok, fa felületek, kiállítási tárgyak  és installációk fából - dobogók, állványok, fa díszletek tűzvédő anyagai, melyek az Európai Unió területén is használhatók.

Tűzvédő anyagok, melyeknek angol nyelvű műszaki anyaga van,  az EU szabványok szerint az EU területén, vagy az EU szabvány szerint Magyarországon készült, de angol nyelvű engedéllyel rendelkeznek.


Pyronatur. 
Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 517 ml/m2 (1 liter = 1,93 m2-re). Folyékony, felhasználásra kész favédő sóoldat, amely a fát nehezen gyulladóvá (B-s2,d0) teszi és egyidejűleg megelőző védelmet nyújt a farontó gombák és rovarok ellen. Kezeletlen, természetes fára (deszka, gerenda, léc, lambéria, padló, stb), kizárólag a műszaki leírásban foglaltak szerint. Víz szerű és víz színű oldat. Permetezéssel és mártással is felhordható.
10 és 20 literes kiszerelésben, sávos árakkal. Jellegénél fogva ipari  célra, vagy építőipari fára (deszka, gerenda, lécek, fűrészárú stb) olcsó és nélkülözhetetlen anyaga.Uniepal Aqua  K1.
Beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság.  Új
generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell  felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Járófelületi minősítése: B fl-s1. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa  alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének
tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben beltéren. A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták,  lépcsők és bútorok festésére.
Hensotherm színtelen:
Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2+ kötelező védőlakkból  100 g/m2 a színtelenre. Színtelen tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.
Hensotherm fehér:
 Euroclass besorolása: B-s1,d0. Felhordandó: 300 g/m2. Fehér  tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.Char 21
Fehér  és rusztikus színű tűzvédő festék. Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 250 g/m2. Nem kopásálló.  Egyetlen tűzvédő festék melynek a kiadóssága: 1 kg= 4 m2.
Az egyik legolcsóbb tűzvédő festék, az 1 m2 fafelületet számolva!! Vizes alapú, habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé.
Uniepal FR:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.. Besorolása: B-s1,d0. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.Uniepal Kolor:
beltéri és kültéri alkalmazásra. Lazúros: fenyő, gesztenye, palisander, zöld, mahagóni,fehér, ébenfa, dió, szürke,  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze  200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyonrövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, Alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének  tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben


TEXTIL  tűzvédelme.
Külföldre szállítandó de Magyarországon kezelt, vagy külföldön felhordandó textil anyagok, textil felületek, kiállítási tárgyak  és installációk fából - függönyök, textil díszletek tűzvédő anyaga, mely az Európai Unió területén is használható.
Melynek angol nyelvű műszaki anyaga van, és az EU szabvány szerint Magyarországon készült, de angol nyelvű engedéllyel rendelkezik.


Lángtex F/1
Színházi díszletek, alkalmi dekorációk textilanyagainak és függönyök  lángmentesítésére
 ( égéskésleltetésére ) az MSZ – EN: 13501-1:  2007+ A1: 2010 szerint.
Nemzeti Műszaki Értékelés: NMÉ- 28230941 001
35.termékkör: TÜZGÁTLÓ, TŰZTERJEDÉST GÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI TERMÉKEK, TŰZKÉSLELTETŐ TERMÉKEK
 Besorolás- EUROCLASS: B-s2,d0 (ÉMI)
Tartalma: Égésgátló szervetlen sókeverék és különböző baktériumölő, valamint gombásodás gátló adalékok vizes oldata. A készítmény felhasználási töménységben kerül forgalomba, azt hígítani nem szabad. Hatás:  Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt felület - a textilanyag - átitatódik, majd telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő és / vagy láng hatására lángot fojtó NH3 szabadul fel, így csak izzik, lánggal nem éghet. Csak beltérben, víztől, nedvességtől védett helyen alkalmazható. A kezelt textilanyagot tisztítás után - az égésgátló hatás fenntartása érdekében - ismételten lángmentesíteni szükséges.NÁD  tűzvédelme.
Külföldre szállítandó de Magyarországon kezelt, vagy külföldön felhordandó nád anyagok, nád felületek, kiállítási tárgyak  és installációk nádból - tekercsek, nád díszletek tűzvédő anyaga, mely az Európai Unió területén is használható.
Melynek angol nyelvű műszaki anyaga van, és az EU szabvány szerint Magyarországon készült, de angol nyelvű engedéllyel rendelkezik.

NÁD TŰZVÉDELMI ANYAGA:

Commu Nova
Lángmentesítő oldat nádra. ÉMI:  M-565/2011 és ÉMI: A-44/2012 TMI-72/2012
Euroclass: D-s3,d0 (MSZ EN 13501-1: 207+AI:2010) szerint
Alkalmas:
Nádból épített szerkezetek(nádtető, nádszövet, nádlemez) égéskésleltetésére.
Hatása:
Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt nádfelület telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő vagy láng hatására lángot fojtó NH3 szabadul fel, így a nád csak izzik, illetve szenesedik, de lánggal nem ég.
Alkalmazási terület:
Beltérben és kültérben egyaránt használható, kültérben fixálóként két réteg lakk felhordása szükséges. Javasolt védőlakk (ÉMI szerint) Merit Jahti, 100-300 g/m2 kültérben.(Egy komponensű, poliurethan lakk UV álló adalékkal)
Alkalmazási eljárások:
Bemártás, áztatás, permetezés, szórás, hideg-ködösítés.
Alkalmazási mennyiség:
700 g/m2 kiterített nádfelületre vonatkoztatva. Ez gyakorlatban
2-3-szori bemártást, szórást, permetezést jelent. Az egyes rétegek között 4-8 óra szikkadási időt kell kivárni, majd ezt követően a kezelést folytatni.
1190 kg/m3 sűrűséget figyelembe véve: 0,588 liter/m2   (1 liter = 1,7 m2)
pH: 6-6,8 között.
Kezelés után ellenőrizni és tanúsítani kell a felhordott mennyiséget (Megfelelőségi Igazolással), mert a megfelelő védőhatás csak az előírt mennyiség nádanyagra juttatásával biztosítható.
WEB: https://www.tuzvedo.eu/      

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu

FEL