Európai Tűzvédő Anyagokat Forgalmazó Kft

Tűzvédelem - tűzvédelmi szolgáltatás

Hogy helyesen és szakszerűen tudjon dönteni.Hogy ne fizessen rá...A tűzvédő bevonat (festék) helyes megválasztása

A tűzvédő bevonat (festék) helyes megválasztása

Kedves Érdeklődő!


A fa tűzvédelme (ma már) korántsem egyszerű, vagy evidens dolog.  Hogy miért van ez így, annak taglalása nem a mi feladatunk.


Nekünk követni kell a jogszabályok által előírt utat ahhoz, hogy Önnek is és minden érdeklődőnek szakszerű és korrekt tájékoztatást adjunk. Aminek alapján Ön dönt.


Nagyon fontos az Ön döntése. Nem csak az anyagiak miatt. Ma már Magyarországon is – azonos módon az Európai Unióval -  a kivitelező korlátlanul  és egyedül felel a tűzvédelem meglétéért és annak helyességéért.


Valószínűleg ezért tűzvédő festékek felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.


A blokkban szereplő  tűzvédő festékek, bevonatok, fárahasználhatók. Ha  a fán van a műszakilag szükséges mennyiség, akkor az,  a jelzett  tűzvédelmet „tudja”.


A tűzvédő bevonat (festék) helyes megválasztása nem csak a tűzvédő besorolástól függ, hanem attól is  hogyhelyileg hol van a védendő fa.


Pl.beltéri tűzvédő anyagot nem tehetünk kültérbe,  sérülékeny tűzvédő bevonatot  nem tehetünk ki fizikai igénybevételnek. Uszodai -nedves-  környezetbe nem rakhatunk erre érzékeny tűzvédő bevonatot. És így tovább.


Tűzvédelem, a fa beépítése szerint – elnevezésű  blokk arra próbál szakszerű tanácsot adni, hogy a helyes tűzvédelem mellett  a kezelt (tűzvédett) fa  igénybevételének is megfeleljen a tűzvédelmi bevonat.


El kell hinni, hogy rengeteg későbbi reklamációt és méltatlan vitát is  meg lehet előzni, egy ilyen jó döntéssel.


A tűzvédő bevonatok nem olcsó dolgok. Legdrágább azonban, a helytelenül megválasztott tűzvédő anyag. Simán csak  pénz kidobás.


Még valami:

Bármilyen tűzvédő bevonatot is használ, vásárlás előtt kérje és ellenőrizze annak magyar  nyelvű leírását és magyar engedélyét.


Erre jogosult magyar intézet magyar nyelvű  jegyzőkönyve (engedélye) nélkül  ne vásároljon tűzvédő bevonatot fára. (Ez lehet TMI, ETA vagy NMÉ).


Szaktanácsadás: pyrostop@pyrostop.hu

 WEB: https://www.tuzvedo.eu/      


Fellegi László 0630-9448-646


FEL