Európai Tűzvédő Anyagokat Forgalmazó Kft

Tűzvédelem - tűzvédelmi szolgáltatás

Ilyenek vagyunk-Tűzvédő festékek ÖNVALLOMÁSAHa beszélni tudnának a tűzvédő festékek

...hogy ne égjen le....tanácsok, ötletek és tudni szükséges....

Amit a fa tűzvédelméről  feltétlenül tudni szükséges!

Sok vásárlónk elképed, amikor egy egy bonyolultabb, vagy igényesebb tűzvédelmi megoldás árajánlatát kézhez kapja.
 

Kedves Érdeklődő!

Tudomásul kell venni, hogy a fa tűzvédelmében is  alapvető változásokat hoztak az elmúlt évek.

Ezeket próbálom meg összefoglalni:

Anyag, mint tűzvédő anyag vonatkozásában változatlanul két alapvető és egymástól jól elkülöníthető csoport van jelen:

1.    Tűzvédelmi sókeverékek.
 
Ezek általában oldott ( só) formájában vásárolhatók meg.
Alapvető  felhordási elvük:
 meghatározott  g/m2, vagy ml/m2 mennyiségben be kell szívódniuk  a fa rostjai közé. És ott kell maradniuk.

Nem kell  különösebb végzettség, jószerivel egy „józan paraszti ész” annak belátáshoz, hogy az ilyen jellegű anyagok csak oda alkalmazhatók, ahol ez a fizikai felhordási lehetőség adott:

még kezeletlen és természetes a fa.

Minél durvább a megmunkálása annál jobb. Tehát  építőipar fák, fűrészáruk,  lécek, tetőszerkezetek, padlók és hasonlók

És inkább elzárt területek: pl. padlás, garázs. Finomra csiszolt, belsőépítészeti fával ne is próbálkozzunk, mivel a szükséges anyag mennyiség beszívódása és bentmaradása nem, vagy nehezen  lehetséges. Fizikailag.
Aki ilyen anyagot használ más célra, mint  építőipari durva fa felület, azt nagyon nagy hibát követ el.

2.    Tűzvédelmi bevonatok: festékek, lakkok, bevonatok

Ezek lehetnek  oldószeres, vagy vizes, 1 vagy 2 komponensű, színes,. vagy színtelen, esetleg lazúros vagy fehér színű tűzvédő anyagok.

Sok előnyös egyéb fizika tulajdonsággal kiváló tűzvédelmet adnak, akár kopásálló, akár kültér, vagy UV sugárzás ellen, de például tetőzsindelyre, vagy uszodai belsőre is kiváló tűzvédő és dekoratív szerek lehetnek. Egyéb festék bevonatok kiváltására is alkalmazhatók – adott esetben.

Igen, mindennapi a kérdés: ”-magának nem mindegy, hogy én mit pacsmagolom össze…?” 
Tudják az a legmeglepőbb, hogy sok esetben ezt szakmailag képzett, vagy szakmailag művelt –néha vezető- embertől is hallani.

Nekünk tulajdonképpen mindegy, hogy a kapott információt ki és mi módon használja fel, hogyan él vele vagy hogyan él vissza vele.
De a vásárlónak,  kivitelezőnek nem mindegy. Nagyon nem mindegy.

Tudjuk, sok bizonytalanság van  a fa tűzvédelme körül.

Mi ezt az egész lapot azért  hoztuk létre, hogy valami féle irányt mutassunk.. Nyilván feltételezve azt, hogy az információt vásárlás is követi.

Szerénytelenül hat, de el kell hinni: MI SOHA NEM ADUNK ROSSZ INFORMÁCIÓT, ezért építhet a tanácsunkra, számíthat ránk.

Miután sikerül körbe határolni a feladatot, megkezdődhet az anyag  kiválasztása.

Mindig azt kell használni,  ami oda való! Ez fontos. De azt feltétlenül.

Fizikai tulajdonsága, engedély tartalma,  fa felület helye, jellege stb. szerint. Az ár csak valahol a végén  meghatározó tényező. Ezt jól látszik  egyéb leírásaink és a különféle csoportosítások  adataiból.

Kérem kíséreljék meg legalább a címszavak alapján átnézni ezeket.

MOST PEDIG JÖJJENEK  A RENDHAGYÓ ÖNVALLOMÁSOK :

Ilyenek vagyunk –a fa tűzvédő anyagainak önvallomásai.


Hensotherm  fehér és Hensotherm színtelen:
Mi kényes  igazi német lányok vagyunk. Azt tartjuk magunkról, hogy a tűzvédelem Mercédeszei. Természetesen a lehető legmagasabb besorolással védünk a tűz ellen. De nagy törődést várunk el  már a felhordáskor is. Sehol nem lehet semmi kosz, vagy zsír, vagy gyanta, vagy por – idegen festékek maradványokról nem is beszélve – a kezelendő fán!  Még hogy bennünket valamire rátenni? Pfuj!
Mi nem terülünk el bárhol! Csak jó meleg,  5 fok feletti sima fán. Egyikünk gyönyörű fehér, igazi menyasszony- nagyasszony. Szép selymes felülete mindenkit elbűvöl, megbabonáz! De kenni is kell alaposan ha szépnek akar látni!
Másikunk színtelen. Csodálatos, selymesen csillogó, de csak a saját védőlakkjával.  Mástól összerándul, mint ha idegbeteg lenne.  2-3 rétegben, óvatosan, figyelmesen kérjük közeledni. Megháláljuk.  De folyamatosan figyelni kell bennünket könnyen sérülünk, a hidegre, a karcra, mindenre  érzékenyek vagyunk.


Char  fehér:

Egyszerű olasz festék vagyok. Azt csinálsz velem, amit akarsz, ott tapadok meg, ahol kell. Nem okozok gondot, problémát. Jól jársz velem.Besorolásom elfogadható.
Mi? Hogy nem vagyok valami szép?  Hogy csikosan fehéren rusztikus? Hát aztán! Olcsó vagyok és nagyon jó.(főleg ott, ahol nem látszom)


Pyronatur:
Hát én vagyok az a bizonyos sókeverék innen az elejéről…. Tudjátok, azért szeretnek ám engem is.  Mártás, szórás, ütés vágás nem idegen tőlem. Ha kell, még rovar és gombavédelmet is adok a gazdámnak. Csak hát (mint egyik sókeverék se) én sem bírom a nedvességet. Olyan randa só foltos leszek tőle. Ez nem baj, mert a tető alatt úgy se látszik, másra meg nincs hatással.


VIS 120:
Hátam mögött azt állítják rólam, hogy öszvér vagyok. Magamban hordozom, az agresszív oldószer minden nyomasztó hatását (észteresként: büdös, tűzveszélyes, veszélyes a felhordóra és száradásig a környezetre)  és magamban hordom  az elegáns szépség és korrekt megbízhatóság nyugalmát. Bútorok, fa tárgyak kiválóak számomra éppúgy, mint a belsőépítészet csodái. Lépcső, vagy lambéria, esetleg nagyértékű faragott burkolat  nekem mindegy.  Én nagyon jó vagyok,  de nehéz velem bánni.Besorolásom a legmagasabb. Vízfüggönyös szórás  sem idegen tőlem.
Kétszer is gondolja meg aki engem akar….


UNIEPAL-ok:
Mi hárman tesók vagyunk Lengyelországból. Tudjátok, lengyel-magyar két jó barát. De az üzlet, az üzlet.
Amolyan ikrek  vagyunk, akik ugyan olyanok,  DE NEM UGYAN AZOK. Mindenki egyéniség, mindenkinek  vannak  más és eltérő tulajdonságai:

FR nevű tesónk furcsa szerzet. Ő jó kültérre és beltérbe, kiváló B a besorolása. És csillogni is tud. Ő fényes és ráadásul oldószeres…. kakukktojás,  de nem mondom hogy  nem szeretik, hiszen ő a legolcsóbb köztünk…. Európai Műszaki engedéllyel rendelkezik.

Kolor nevű testvérünk hogy is mondjam: sokszínű.  10 féle árnyalatban létezem, csak hogy vegyen meg valaki. Színtelen színű, sárgás-fenyő,   palisander, dió, szürke, fehér, ébenfa, gesztenye, mahagóni és zöld. Mattban látja a világot. Nagyon magas a besorolásom.
Jól jár vele aki veszi, mert kültérben és beltérben egyaránt használható.. Vizes a lelkem, közepes az ára (már ha a fán van, a m2 ára)  megbízható.

Európai Műszaki engedéllyel rendelkezik.

 
Aqua 1 K kicsit fölényesen csillog, de nem nagyon ám! Ha akarom csillan, ha akarom nem.  Nagyon előkelően selyemfényű, a szép belső terek elegáns tűzvédelmére. De kemény lány ő is, kopásálló, akár lépcsőre is jó. Járófelületi engedélye is van .Bfl-s1. Összeszedett ő mindent, de mit ér szépség, ha drága.
Nagyon magas a besorolása. Csak a kiválasztottaknak! Igazságtalan az élet….
Európai Műszaki engedéllyel rendelkezik.

WEB: https://www.tuzvedo.eu/     

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu


FEL