Európai Tűzvédő Anyagokat Forgalmazó Kft

Tűzvédelem - tűzvédelmi szolgáltatás

Terítéken az Uniepal DREW Aqua Kolor felhordása és az azzal kapcsoltos tudnivalók.Uniepal DREW Aqua Kolor helyes felhordása

Összefoglaló javaslat, az Uniepal DREW Aqua Kolor, fára alkalmas- tűzvédő bevonatok  felhordásáról

Minden tűzvédő anyag felhordása, a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet ma Magyarországon.

Ennek alapján, a szakszerűségért, a kivitelező a felelős.

Az Uniepal drew aqua kolor tűzvédő bevonat az alábbi   jellemzőkkel rendelkezik:

Vizes hígítású, beltéri és kültéri fára: B-s1,d0 a tűzvédelmi  besorolása valamint fedélhéjazatra:  B roof (T1). 200 g/m2 anyagnak kell a felületen lennie. Szórással, mázolással, kenéssel és hengerrel lehet, mint fizikai lehetőség – felhordani.
Sűrűsége: 1,02±3%.

Gyakorlatban, a  világos (színtelen)  fenyő kivételével, a 2x-i mázolást  célszerű alkalmazni. Ennek az az oka, hogy lazúros pigmenteket tartalmaz az anyag. Minden lazúros szín esetén – főleg, ha az első bevonat – szükséges a fa rostjaiba, szálirányban bedolgozni a pigmenteket. Bármilyen kis megfolyás (amennyiben  felületes a  kivitelezés ) későbbiekben esztétikai problémát okozhat.(Színegyenetlenség).

Ez nem tűzvédelmi probléma, ez minden lazúros festékre jellemző.

Hígítani nem szabad és nem is szükséges. Színtelen változatnál, ha szórásos felhordást alkalmaznak,  min 20-25% szórási veszteséggel kell számolni. (Gyakorlatilag ennyivel több anyagot kell vásárolni.)
Uniepal drew aqua kolor anyagok hajlamosak a leülepedésre, ezen belül a színtelen (világos fenyő) különösen. Ezért felhasználás előtt sokáig és nagyon alaposan fel kell keverni!


Uniepal drew aqua kolort  tiszta, szennyeződéstől mentes  fára lehet felhordani. Festés után 1 napig ne érje nedvesség, eső, hó a felületet. Javasolt felhordási hőmérséklet:
 +5 C⁰   és  +  30 C⁰    mely a fa felületi  hőmérsékletére és a környezeti hőmérsékletre is vonatkozik. Lazúros anyagnál a túl magas hőmérséklet egyenetlen száradást (színdifferenciát)  okozhat. Őszi reggelen és kora őszi estén  figyelni kell az esetleges harmatpontot, amikor a felületén nedvesség csapódik ki. A  festés ilyenkor ne végezzük, várjuk meg a fa száradását. Frissen festett felületet egyszerű módon takarjuk le, hogy a környezetből nedvesség kicsapódást elkerüljük.

Ecset és edények  elmosása vízzel történik.

Kiemelten javasoljuk az ecsetes felhordást, a szórási veszteség, valamint a lazúr pigmentjeinek  fentebb leírt okai miatt
Használja a színeket:

WEB: https://www.tuzvedo.eu/   

Mail: tuzvedo@anyagvedelem.hu

FEL